Stök i köket men härligt väder

Var ett tag sedan sist ser jag men jag skyller det på vårt stök i köket. Vi har ju fått en vattenskada vilket gjort att nästan hela köket måste rivas ner. Så just nu har vi kök lite här och var men det går åt rätt håll så att säga. Hemmliz har slutat löpa, skönt. När det gälller Bamse så är vi så glada för nu äntligen har såret gått ihop helt men han måste fortsätta med antibiotika ett par veckor till så det inte blir något bakslag. Erik(vetten) ringer varje vecka och frågor hur Bamse mår och det kännes skönt tycker jag, de engagerar sig verkligen i Bamse, bra att vara i trygga händer. Bamse fick glädjefnatt härom dagen och for som en galning runt här i trädgården, första gången på länge som han sprang så, troligtvis pga att han inte har någon värk längre, så härligt. I helgen nu ska jag skärpa mig och ta lite bilder på vovvarna så jag kan lägga ut, håll ut det kommer snart.

Senaste nytt

Jag pratade med Erik(vetten)igår, han och en specialist till har kontrollerat rtg-bilderna nu och kommit fram till att när det har läkt ihop bättre så ska implantatet tas bort. Det verkar så att implantatet stör den ytliga läkningen, Bamse har ett litet hål i op-såret som det rinner vätska ur. Bamse ska nu i 14 dagar äta fulldos antibiotika sedan gå ner till halvdos i 14 dagar sedan en ny röntgen och sedan får vi se vad som bestäms. Hoppas verkligen att han kan simma i sommar.
Hemmliz höglöper och är som en löpande tik är som mest. Man är kanske underlig men jag är faktiskt glad över att Bamse reagerar en del på löpet trots att han är kasterad(blev kasterad pga cystor i prostatan) och visar att han är hanhund, så alla känslor på det planet försvann inte.

Trevlig pingst

Så är det helg igen. Vilken värme vi har fått och vad det växer i mark och skog, man hinner inte riktigt med. Bamse har tyckt att det har varit varmt idag, han har mest legat i skuggan och flämtat samt tagit en tur i vattenspridaren men nu när det blev kväll och lite kallare fick han fart och sprang och busade med Hemmliz. Hemmliz är ju i höglöp och är lite vimsig, men go är hon, snart är eländet över och hon kan vara normal igen.
Idag kom de från fuktskadefirman och rev bort vårt köksgolv, vi har fått en vattenskada så nu börjas det, jag hoppas bara att det går fort att fixa allt för det är jobbigt med en byggplats i köket. Vi har i alla fall bestämt oss för att nu får det bli klinker på golvet så att det inte blir samma igen samtidigt så blir det ju lättare att hålla rent när hundarna går ut och in.
Bamses öra har blivit mycket bättre nu sedan vi började med medicin i den också, ja det är mycket medicinering för vår Bamse men vi hoppas att det går över inom en snar framtid. Längtar väldig mycket att få börja träna honom nu så har får bort den övervikt han har fått.
Nä nu måste jag sätta in mer bilder men det får bli i helgen.

Soldag

I dag har det varit sol och värme hela dagen. Bra dag för att bada en långhårig Bamse och låta solen torka honom. Han har kliat sig ordentligt nu eftersom han fäller och får mjäll vilket har gjort att han sitter kliar sig hela tiden men nu in i duschen och schamponering och på slutet får han även balsam.  Oj vad fin han blev, nu glänser pälsen och redan nu har kliandet avtagit. Eftersom de har lovat sol i morgon så kommer Hemmliz också få sig ett bad även om hon löper, hon är precis i slutet av en enorm fällning av hår så en tvätt kommer sitta fint. Sedan om några dagar åker fästingmedlet på, har väntat med det eftersom jag trodde att Bamse skulle få börja vattenträna och då tyckte jag det var lite onödigt men nu när vi får vänta så sätter vi på det.
Vi vill också passa på att GRATTA LAPPFJÄLLENS kennel som fick 8 fina valpar i går kväll och mamman heter Gnixa. Gnixas mamma heter Lappfjällens Caxiga Vilja och är Bamses syster och Hemmliz mamma.
Oj vad valpsugen man blir när man ser dessa små men det räcker just nu med Bamse och Hemmilz och katterna.


Grådag

I går var det sol och värme men idag så är det grått och regn. Vi har varit lite på latsidan idag både tvåbenta och fyrbenta. Hemmliz har kommit igång med sin löpning nu och är lite vimsig och lite larvig, ha ha, Ronja gammelkatten vår har fått sig ett bad idag och det tyckte hon var skönt, ja ni hörde rätt, hon tyckte faktiskt om det. Lovis är busig som vanligt men faktiskt så har alla varit lite sega idag.
Bamse har som sagt börjat med sin antibiotika igen men vi avvaktar med smärtmedicinen som jag tror att han inte behöver, han visar ingen smärta så det är onödigt att stoppa i honom det också, vetten trodde att det kunde vara den medicinen som fick Bamse att kräkas.
Det är en härlig tid nu, björkarna är nästan utslagna och tulpaner, påskliljor blommar för fullt, vitsippor, gullvivor en härlig färgprakt, visst är det en härligt tid nu.

Detta verkar bli en långdragen historia

Bamse var hos vetten igår för att jag ville få klarsignal för att börja vattenträna, han går riktigt bra på benet, är lite stel när han legat men det är ju inte så konstigt med tanke på att det nog inte finns så mycket muskelmassa kvar i detta ben.

Vilket fall som helst så har det funnits kvar ett litet knappnåls stort öppning som inte velat läka utan har irriterat honom, det rinner dessutom lite vätska ur det såret. Vetten ville röntga Bamse för att kontrollera ordentligt och det är ju bra, vi har en superduktig och trevlig veterinär, vilket fall som helst så visade det sig att det har inte riktigt läkt ihop som det ska, det mest ser bra ut men det är irritation runt en bit av implantatet och det är tydligen inte så ovanligt. I vissa fall så måste man plocka bort implantatet och vetten anar att det kan bli så i vårat fall men han vill att det ska sitta kvar ett tag till så att benet stabiliserar sig ännu mer. Så nu får vi börja med antibiotika igen och ingen vattenträning men mycket skogspromenader och det tycker ju Bamse och husse om. Vattenträningen hade ju i och för sig varit bra för att få upp konditionen och få benet starkare men vi får som sagt vänta.

Vilken valborg Bamse fick, han blir ju så utslagen av sömnmedlet, han sov hela kvällen men idag är han pigg igen. Han vill inte vakna efter röntgen, försökte på alla sätt tillslut sa jag till honom: vill Bamse öka hem, ha ha då lyfte han på huvudet och blängde på mig, precis som han sa: ja tack, på en gång. Han gillar nämligen inte att vara på djursjukhuset, börjar låta redan i rondellen en bit därifrån så vi får alltid smita in bakvägen, ha ha.


RSS 2.0