Regn, blåst, mörkt, ja då är det härligt att ligga i soffan!!!



Hemmliz



Bamse



Bamse



Inte hela dagen var en slödag, vi var ute en sväng i regnet, usch, men då sprang vi i vattenpölarna och skvätte! Gissa om vi behövde bli torkade sedan:)

Hemmliz och Bamse hälsar...

 

HURRA HURRA HURRA



Bamse var på vattenträningen igår efter 1½ veckas uppehåll. Det gick bra, han verkar tycka det är roligt, han går snällt i vattenboxen och när vattnet kommer och bandet sätts igång så går han så bra. Förrut fick vi muta honom med godis men nu nöjer han sig med att ha en pipleksak i munnen som han slänger och tar om vartannat. Han är go han.
Något som är så bra är att han har gått ner cirka 5 kg, skriver cirka eftersom vågen pendlade lite när han satt på den men man ser det också, han har början till en smalare midja samt att man känner revbenen bättre nu, HURRA!!!!
Nu ska vi vattenträna 2 gånger till innan jul och sedan försöka själva under alla helgerna(jul-nyår) och sedan i början av januari får vi se hur mycket vi fått ner honom och hur benet mår.

SNÖ, SNÖ, SNÖ

Just nu för cirka 5 minuter sedan började det att snöa, gissa glada vovvar!!!!!






9 november, mörk och blöt dag

Bamse och Hemmliz har varit på utflykt i skogen idag med Husse och Micke. Mörkret kom fort och det blev svårt att fota men lite bilder blev det.
Här nedan står Bamse och Hemmliz och tittar ner i en lite damm, här bor det bävrar, de syns ju inte men vovvarna kanske hör dem med tanke på deras spetsade öron.






Hemmliz och Bamse



Det här är en typisk bild av våra vovvar, Bamse älskar att rulla runt på marken och Hemmliz väntar på att han ska resa sig så de kan busa runt.

Idag var vi på kliniken igen för 3:e gången denna vecka och då för vattenträning, det gick bra, han går på så duktigt. Men nu bestämde vi att ta 1½ veckas ledigt från vattnet och träna hemma, lägga lite spår i skogen så Bamse får göra lite annat för den mentala delen. Det är jobbigt för honom att komma till kliniken han blir ju så upprörd.
Det ska bli spännande och se hur mycket vi kan få ner honom till nästa gång vi kommer dit, som sagt nu har vi fått bort 2 kg av de 10 som han helst ska gå ner innan nästa operationen.

Luften gick ur oss idag!!!!!!

Som jag skrev här nedan så var vi hos vetten idag för att Bamse belastade fel och visade tendens till smärta i det "friska benet". Tyvärr så visade det sig att korsbanet är på gränsen att gå av även här, pga att den har fått ta mycket när den andra benet var däligt, vanligt enligt vetten men luften gick verkligen ur oss idag. Så nu är planen detta att få ner Bamse ungefär 8 kg till, lindra den inflammation som blivit runt korsbandet, fortsätta vattenträningen för att han inte ska tappa muskelmassan i benen, sedan en ny operation, exakt samma som förrut. Men vi ska vara beredda på att den kan gå av när som helst och då blir det akut-operation, suck och åter suck. STACKARS BAMSE!!!!!
Allt ska göras för att Bamse ska bli bra igen!

Suck vad är det som händer????

Bamse var och vattentränade i fredags, gick bra men var lite seg och när han kom hem så spydde han. Men i helgen när vi var ute med honom så gick det bra, han rörde sig riktigt bra, han t o m galopperade ett par gånger. Vattenträning igår måndag, då upptäcker vi att han belasta det oskadade benet något som han aldrig har gjort förrut, VARFÖR!!!
Vilket fall som helst så ville vår sjukgymnast att detta ska kontrolleras så imorgon blir det vetten igen och ev röntgen, måste kolla upp så det inte är något tokigt.
Ett plus i kanten är att han har gått ner 2 kg men han har inte ätit något vidare sedan i fredags, det ska sägas att jag nu igen prövar Hills bantningsfoder för att se om det kan starta en viktnedgång och hoppas att det inte ger klåda, jag ger hälften av det vanliga fodret och hälften bantningsfoder.
Cirka 4 tim innan vattenträningen igår så var vi ute i skogen och gick, såg då inget haltande eller annat på Bamse utan han rörde sig som han har gjort nu en längre tid med andra ord använt benen riktigt bra.
Ja vi får väl se vad som sägs i morgon, snälla håll tummarna igen att det är något utan vara lite träningsvärk eller en ansträningen.
Det blir mycket Bamse nu men inte har vi glömt bort vår goa Hemmliz. Hon har det bra och mår bra så det är skönt.

RSS 2.0