Våran filur!



Ja han är en riktigt filur nu har han lärt sig att öppna dörrar åt sig och Hemmliz så nu gäller det att hålla dörrar låsta i alla fall de som går utåt. Hmm vi har inte lärt honom det utan det är självlärt:))
Snart så kan han även sitta fint på bakdelen, han är så snabblärd denna filur. Så nu måste vi lägga in en högre växel med inlärning för det verkar verkligen att fungera bra nu.


Än har vi inte snöat inne:)



Det har gått ett tag sedan nya bilder, har inte fotat något det här dagarna.
Oj, oj vad snö vi har fått nu och mer verkar det komma, härligt. Vovvarna är jätteglada. Jag är också glad över det för jag gillar snö men min kropp gillar inte väderomslag pga fibromyalgin så den värker ordentligt nu vilket gör att sömnen är inte så bra.
Vilket fall som helst så känner jag att nya kort måste det bli så i helgen blir det till att fota.
Hur mår vovvarna då: Hemmliz äter lite dåligt nu men som Åsa sa att det kanske är släktdrag så hon får hållas, hon äter i alla fall lite. Glad är hon över all snö som kommer och täcket fungerar bra, jag tycker nog att den har givit lite effekt i alla fall, få se längre fram.
Kool`ax ja han är som han är, fick han sin vilja igenom så skulle vi leka med bollen hela dagarna. Han kommer med den och slänger den framför mig och så håller han på, lilla gubben. Tränat lite hämtning och det är han duktig på, ja han är duktig på det mesta bara polletten ramlar ner.
Funderar på att sätta mig och sätta upp lite mål för våren vad som ska tränas med vovvarna, vi är ju inga tävlingsmänniskor men det ska tränas in lite saker ändå. Bl a ska vi när det börjar bli vår ta oss in med vovvarna till stan tänkte jag, låta Malin fota dem i olika miljöer så får hon också lite till sin fotosamling och ev bildutställning.
Ha en bra dag och njut av snöovädret för det gör vi, tittade just ut och det har börjat snöa ordentligt nu igen, tjoho!!!


Nu så kommer bilderna från i veckan!

 

 



Snöiga vovvar:)



Kom igen matte stå inte där och häng!



Kool`ax, vår "lilleman":)



Vackra Kool`ax:)



Hemmliz i sitt fina täcke som hon gillar så skarpt, jag tror faktiskt att hon tycker den är skön att ha på.

Undrar vad som är så spännande där nere under snön?

 



Härlig dag hade vi här:)

När jag springer så står bägge öronen säger Kool`ax:)



Vackra, vackra Hemmliz:)



Här väntar hon på att jag ska kasta upp snö på henne, det tycker hon är jättekul:)

 

Så här vacker vinterväg åkte vi på idag, det är så kul att vi fått en ordentlig vinter i år, mina tankar går direkt till Bamse, han som verkligen älskade snö, tänk om han hade fått uppleva detta. Vår älskade Bamseman.


Sol och cirka 6 grader kallt



Lek med mig säger Kool`ax. Solen sken härligt idag.



Hemmliz hittade en go isbit att smaska på.
Jag skottade altan nästan helt fri från snö, skönt sedan när vintersolen kommer och värmer då det blir torrt på altan och man kan sitta med en kopp kaffe i solen.
Har ni tänkt på att det är lite ljusare nu på eftermiddagarna.
Tänk att vi fick så mycket snö i år, tänk vad Bamse hade tyckt om det, han verkligen älskade snö. Hemmliz och Kool`ax gör det också men på ett annat sätt, Bamse verkligen njöt av att ligga i snön och borra ner huvudet.


Härlig tur i kallt väder



Så här vackert var det idag när vi var ute.



Som vanligt hittades det en pinne att dela på.



Husse o vovvarna



Härligt var det i snön, se vad snygg Hemmliz blev i sin Back on Track täcke. Hon verkar bekväm i den också:)


God fortsättning på det nya året!



Här är det 2 vovvar som inte är rädd för fyverkerier och smällare, skottfasta som bara de!!De var väldigt nyfikna på vad som hände där ute, Hemmliz får ju in sitt huvudet mellan bräderna men Kool`ax har blivit alldeles för kraftig för det så han ställde sig på bakbenen och kollade ut.



Här tar jag bilden från utsidan och Hemmliz har koll på allt som sker, det var kallt också runt -10grader, hi hi ja mina vänner i norr, vi tycker att det är kallt då:)



Ut på en kissrunda innan 12-slaget, de fick se som sagt allt från balkongen för Hemmliz har så mycket jakt i sig så hon försöker jaga alla rakter som skjuts upp runt omkring oss men jag är otrolig tacksam över att de inte är rädda för smällare.

Min förra schäfer jag hade var så rädd att hon var förstörd nästan en vecka efter nyår och det var rotat i att då vi bodde i en lägenhet med brevinkast, då ett par ungdomar kastade in smällare och döm av min förvåning, hon kände igen dem sedan och morrade varje gång vi mötte dem, en hund glömmer aldrig.
Så jag har all förståelse för dem som vill förbjuda allt som har med smällare att göra.

GOTT NYTT ÅR OCH GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET SÄGER VI TILL ALLA VI KÄNNER OCH NI SOM LÄSER DENNA BLOGG!

En stor kram skickar vi till vår "ängelvovve" Bamse, vi älskar och saknar dig så mycket, du verkligen fattas oss!



Så här ser Bamses minnesplats ut här hemma, hans urna står bakom bilden och det finns alltid röda rosor hos honom. Husse tyckte att tomtar skulle stå hos honom över julen och så fick det bli. Ljuset brinner också alltid för honom. Äskade lilla vän!


RSS 2.0