Dagens träningspass


Idag jobbade Bamse på bra som vanligt, vi ökade på travet och det gick bra det med. Nu har vi en trött Bamse hemma som ligger och sover med Bäbä (hans goselamm).

Lördagsbilder






Eftersom alla inte går in på bilddagboken så är det nästan lika text här.



Idag var vi iväg igen, men bilden är från första gången då vi var 2 med Bamse men bilden är inte så bra men man ser ju vem det är. Idag var jag ensam med honom och det är tufft men det går. Han är ju stor och pratig, han liksom hörs på hela kliniken. Men han gillar vattentrampet, går direkt in i karet och väntar på att vattnet ska komma sedan när bandet börjar gå ja då går Bamse med. Sista 2 gångerna har han också fått trava, han går verkligen in för uppgiften, han är så duktig. När han går in i trav så haltar han första halvminuten sedan så försvinner det. Sedan sover han gott resten av dagen.

Åsa vår sjukgymnast berättade att de var några som var inne på röntgen som frågade vad det var för fel på den vovven som lät så mycket inne på gymnet, ha ha det är vår Bamse som pratar när han går. Idag var han mycket koncentrerad att han glömde bort att prata.
Ska försöka få med mig någon i familjen som kan ta kort nästa gång för det är lite svårt att ha hand om Bamsen och ta kort samtidigt.






2:a vattentrampet



Så var det dags igen men vattenträning. Det gick bra men när vi ökade farten på gåbandet så visade han lite tendens till att halta i början men när han hade sprungit i cirka 1 min så gick det bättre och när vi prövade en gång till så gick ännu bättre. Han har alltså jobbigt med att komma igång.
Det har vi märkt nu när vi har ökat gångsträckorna så får han jobbigt när han har vilat en stund och ska resa sig, då är det så stelt. Jag har ökat massagen nu så hoppas det hjälper.
På onsdag är det dags igen för vattenträning. Nu har han vilat i ett par timmar, det tar ordentligt på honom det här.

Vattenträning idag!



Idag började Bamse med sin vattenträning. Går så snällt in i bassängen och sätter igång. Man hissade upp framåt så det blev en backe och det gick bra det med. Han pratar väldigt när han är där men det går jättefint, lite levergodis och boll på vägen som uppmuntran. De tyckte att han har sådan bra gång på bägge bakbenen så det låter lovande. Han gick intensivt i 20 minuter, sedan torka och vila.
Nästa vecka blir det på måndag och onsdag, det känns så bra att komma igång igen.
Nu sover han som en stock, det tar på honom men det är ju bra det också.



Blöt och trött sittande på sin fäll hinner han med att skälla på vovve men sedan var det skönt att få komma hem.

GRATTIS MIKAEL!



Bamse o Hemmliz samt hela familjen önskar stort GRATTIS på 24-årsdagen.

Ps) Dags att färga håret rött igen eller hur!!!!:)

Eftermiddagstur på F18



Grönt gräs det är gott det.
I eftermiddags var jag och vovvarna på F18 och gick, det är så rofyllt och härligt där. Som jag skrivit i de tidigare inlägg är att det snart historia detta flygfält eftersom det byggs för fullt med hus där nu. Skandal tycker jag då, låt oss få ha denna fina tillgång att åka till.
Snart är detta fina flygtorn rivet, hmm det sägs att den kommer att skymma solen för de hus som ska byggas, spar istället och gör något trevligt av den, t e x café.



Kolla vilka vyer, snacka det är roligt för vovvarna att få springa här.





Ja, här går man ofta, tar man turen upp vid träden där borta som kommer man till en jättefin skog som man kan lägga spår i. Säger igen att det är otroligt skönt att få gå här men jag undrar om de som tänker köpa hus här vet att här kan det verkligen dra isiga vindar och att det ofta är dimma  pga att förut så låg det en sjö här men det upptäcker de väl senare men att använda det som ett fritidsområde så är perfekt. Ni märker kanske hur inne vi är i det här, det är för att vi gillar stället så mycket och vill ha kvar det som det är. Kommer säkert att skriva mer om detta.

Busiga Bamse!



Det är inte lätt att utföra trädgårdssysslor när man har Bamse i närheten. Här har han tagit trädgårdshinken som jag samlar skräp i, spaden och krattan är också ett hett ämne att ta från matte. Gissa vad roligt det blir sedan när matte jagar för att få tillbaks allt, ha ha.

GRATTIS MATTIAS!



Grattis på 22-årsdagen "mellanhusse" Mattias önskar Bamse och Hemmliz samt hela familjen.

Vi ler ikapp med solen idag!!!

Idag hade vi tid för stygnborttagning och samtal med sjukgymnasten Åsa. Så är såg Bamse ut innan vi åkte, ha ha kolla skärmen så den har blivit tejpad pga hård hantering av en viss herre!



Och så här såg såret ut innan stygnen togs bort, fint eller hur!





Så sammanfattar vi besöket:
Stygnen togs bort, Åsa mätte tempen på benen och det var normalt, hon mätte muskelmassan som har blivit betydligt mycket bättre sedan i våras, så våra träningar har givit resultat. Nästa vecka få Bamse börja och vattenträna, så skönt. Vi ska öka motionen, han får t o m börja med att småjogga i spåret tillsammans med Micke(älste sonen i familjen) och det har både Micke och Bamse längtat efter tror jag.
Bamse måste få bort en del övervikt helst så ska 9 kg bort, så han kommer ner till 45 så det målet får vi har nu samt att bygga på kondisen, åhh det ska bli så bra!!!!!!!
Antibiotikan ska vi trappa ner, han har ätit det sedan i mitten av febr i år. Vi ser en förändring nu efter senaste operationen, Bamse har blivit mycket gladare och spralligare, hoppar och busar. Skärmen ska han få slippa också men inte på nätterna än men snart så är den väck den med.
Sammantaget var detta en MYCKET BRA DAG FÖR BAMSE OCH HELA VÅR FAMILJ.

Med denna ros(sista för i år i trädgården) vill jag ge alla som har tänkt, uppmuntrat, hållt tummar och klor, hjälpt Bamse på alla sätt och vis, till alla på Södra Djursjukhuset som har skött om Bamse, ja ALLA som på något vis har stöttat oss, STORT TACK OCH MÅNGA KRAMAR!!!!!


Alltid tillsammans från första stund

Som vanligt har jag suttit och tittat på gamla bilder och se vad Bamse och Hemmliz har funnit varandra från första stund.



Sover tryggt hos morbror Bamse!



Även i bilen sover man gott tillsammans!



....även i bädden!




........i soffan aug -08.

Det kommer säkert mer gamla bilder framöver men idag blev det sovatillsammansbilder.


I morgon är det dags att åka till vetten igen för att ta stygnen, såret ser så bra ut ut, lägger ut bild i morgon.


Men kolla...............



Hemmliz för cirka 3 år sedan, är hon inte söt!!!  Ser lite kaxig ut eller hur!

Så här kan man hålla en boll


En bild på Hemmliz från i somras, snacka om bollkontroll!

Ska vi dela pinne



Så fina tillsammans!

RSS 2.0