Duktiga, duktiga Kool`ax!



Vi är så stolta över honom och speciellt nu när Hemmliz precis har passerat höglöpet. Jag har varit lite nervös hur han skulle ta det, visst han är intresserad och luktar väldigt mycket på henne och när hon kom in i höglöpet så gnällde och pep han, ville väl närma sig henne lite väl mycket men varje gång man sa NEJ så lade han av, otroligt duktig tycker jag. Hoppas att det fortsätter så framöver. Jag blir fortfarande så förvånad att bara med ett par timmars mellanrum att det kan ändra sig till från att ha varit jätteintressant till att han inte bryr sig med andra ord, höglöpet är över och det är åter lugnt i stugan med ett par jättetrötta vovvar.


Nu har jag fixat till designen

Nu har jag suttit i 3 timmar med en ny design, ni kan se hur den ser ut för tillfället, men tänkte förfina den lite mer en annan gång. Nu är jag riktigt trött och ser att klockan redan är 2 på natten..

 

Sov så gott allihopa! hoppas ni gillar den nya designen, men även att mamma gillar den för har nämligen inte visat den än, så det blir en liten överraskning :)

MALIN 19 år, GRATTIS!



I dag fyller dottern i huset 19 år och det ska vi fira:)
GRATTIS Gumman!


God jul hälsning från oss till er



Ha en riktigt bra julafton!


Nu har vi fått ordentligt med snö och mer kommer det!

Husse, Micke och vovvarna var ute igår, lördagskväll, tog lite bilder tyvärr så blev det lite blixtögon men se vad roligt de har i snön.


Micke och vovvarna



Kul med snö!



Här kommer Kool`ax



Snöig Kool`ax



Hemmliz njuter av snön!



Kool`ax



Snögubben Kool`ax



Kool`ax och Hemmliz



Det var länge sedan vi hade så här mycket snö och till jul dessutom, jättehärligt!

En härlig kvällstur blev det för dem, och mer blev det av utgång för dem för senare på kvällen gick Malin först ut med Kool`ax i en timme och lite senare tog Malin ut Hemmliz för en timmes promenad sedan sov de gott hela natten.


Vintern har kommit till Huddinge



Äntligen kommer snön och det bara öser ner, vovvarna ser lika förvåndad ut varje gång det kommer vitt ner:)
Jag tog denna bild alldeles nyss(11-tiden), jag sitter och jobbar men var bara tvungen ta ut vovvarna en stund för att de skulle få njuta. Bilderna är väl inte av den bästa kvalité men som sagt det blåser väldigt mycket och speciellt Kool`ax skuttar omkring som en kanin i trädgården.



Kool`ax vår Kirunavovve, han njuter!



Hej matte, vad gör du?



Hemmliz står och tittar när Kool`ax far omkring, hon har det lite jobbigt är inne på sin 2:a löpvecka och Kool`ax har mycket känslor dels snön som gör honom så glad och dessutom som luktar Hemmliz väldigt gott och vad är nu detta som händer tycks han tänka:) Han är faktiskt ganska duktig på att låta henne vara när säger nej till honom.

Om ni har lust så gå in på bilddagboken.se och skriv zelleri som sökord så titta på den 15/12, vilka fina bilder Malin har tagit på vovvarna.



När det är sådana här dagar när snön öser ner ja då går tankarna till Bamse, han älskade snö, kunde ligga ut och bli översnöad och bara njuta. Bilden är tagen i mars i år och han leker med sitt älskade däck.
Vad vi saknar honom och hur många gånger per dag man säger: VARFÖR, fick han inte leva ett par år till! 
ÄLSKADE HÄRLIGA STORA BAMSELUFS, DU FATTAS OSS SÅ MYCKET!


Kan man tänka sig, det snöar, inte bara jag som är förvånand



Hemmliz med sin boll



Där Hemmliz är, är Kool`ax, för det mesta i alla fall:)

Kool`ax undrar vad är detta för något, gott smakar det också.



Ha, ha Kool`ax kan verkligen se förvånad ut, vad är det som ramlar ner från himlen, men gubben då min lilla Kirunapojke, har du glömt hur det var när du var liten:)

Detta var våra morgonbilder få se om det blir mer fota idag, det kommer faktiskt mera snö just nu, skönt att slippa leran och mörkheten, hoppas att detta ligger kvar nu.


Cirka ett år sedan



I dagarna är det ett år sedan denna filur kom flygandes från Kiruna ner till oss.

Han har vuxit upp till en ståtlig kille och han får ju inte plats i den röda väskan längre:)

"mommo" Åsa, ja vad säger man: TACK än en gång för en supervovve, han är så rolig att ha att göra med, go som bara den, lättlärd, trevlig, envis, glimten i ögat.


Saknar



Jag älskar denna bild på Bamsegubben, den är tagen av Malin i somras efter det han hade badat i sin bassäng, då vad det gott att ligga i solen. Hans ögon var så underbara man smälter när man ser in i dem.

Jag har lovat att skriva om vad som hände honom och det kommer, jag måste låta det landa ett tag till, det är så mycket känslor. Jag hade begärt att få journalen också och den kom i veckan, en jobbig läsning men bra för att kunna bearbeta sorgen.


Jag har även varit dålig på att fota de andra vovvarna men det kommer snart nya bilder, det är ju inte så roligt att fota dem ute nu när det bara mulet, regn, rusk och lera, usch. Mörkt blir det fort också.
Hemmliz har verkligen fällt hår nu och jag misstänker att hon börjar löpa snart, hmm undrar just hur det ska med Kool`ax då, ja, ja det får vi ta då.
Kool`ax ja, han som jag var fundersam över i våras när han inte ville ta bollen och leka men det får jag äta upp nu, någon mer bolltokig kille får man leta efter. Han kommer med bollen och kastar den mot en, han verkligen kastar, har en teknik med huvudet och får iväg den långt. Han inbjuder till lek med den hela tiden så roligt är det med boll nu. Så jag kommer fånga upp detta och träna in lite med lockande av bollen. Just nu kan han nästan sitta vackert på egen hand, alltså han sitter på rumpan och framtassarna i luften ska försöka fånga detta på bild, han är jätteduktig. Vi håller på att få skallet på plats också, skam den som ger sig. Annars är han nog ganska hormonstinn nu, han skäller nästa på allt och bufflar upp sig, spöken överallt tycker han men det vänder väl snart. Liten kille ska väl bli stor kille snart.

Nu ser jag fram emot Stora Stockholm till helgen och jag tänker gå på lördagen för att se schäfrarna även om jag tycker att utställningsschäfrarna lutar väl mycket bakåt. Det finns så mycket annat att titta på också samt handla!!!!

Ha en bra dag, Bamsekram till er alla som läser denna blogg.


Äntligen kom brevet!

Idag kom brevet som sa att vi fick hämta hem urnan med Bamseman. Var lite orolig att åka tillbaka och hämta honom men när jag väl var där så kändes det bra och nu finns han här hemma och har fått en hedersplats med lykta och ett fint kort på honom(se bild här nedan).
Allt sedan han somnade in så har det brunnit 3 ljus nästan dygnet runt och färska röda rosor står vid en annan bild på honom(se min dotters blogg, zelleri.blogg.se).

 



I morgon är det 4 veckor sedan Bamse somnade in och saknaden är så stor, tårara fälls varje dag, han var en mycket speciell vovve, tänk om man fick krama om dig riktigt ordentligt igen så där som man gjorde varje dag, EN RIKTIG STOR BAMSEKRAM.


RSS 2.0