Tiden går fort

image24Nu är det redan en vecka sedan vi uppdaterade, oj vad tiden går fort. Snö har vi fått en del men som nu börjad att smälta men Bamse och Hemmliz blev överlyckliga över den lilla snö vi fick och tack o lov att de fick uppleva lite vinter i alla fall. Hemmliz och jag(Lena) var ute och gick på F18 och där hade de plogat upp vallar och det gillar Hemmliz, hon klättrade och grävde i snön, hon hade verkligen roligt.

För Bamse går det framåt, såret ser mycket fint ut och jag pratade med veterinären i torsdags och vi kom överens om att ta det mycket försiktigt med Bamse och ligga lågt med träningen till nästa vecka då de ringer igen, fortsätter med smärtstillande och antibiotika. Bamse har fått gå lite längre sträckor men man ser att han blir fort trött i benet men det är inte så underligt med tanke på vad han har gått igen. Det finns knappt några muskler kvar i benet(sist vi mätte så hade han tappat 1 dm muskelmassa) men snart så kommer vi att arbeta upp det igen, var så säkra på det. Bamse är i alla fall mycket mer gladare nu och vill mycket gärna leka, busa och skutta men vi måste hålla honom lugn så det inte smäller till i benet.
Jämför man med hur han har varit senaste året så är han mycket mer gladare som sagt.


Vi ville bara säga...

image23

Vinterkänsla och påsk

Snö och kallare, vilket underligt väder vi har, ena stunden öser det snö ner och helt plötsligt klarnar det och solen tittar fram, så här håller det på. Påsken ska tydligen vara i snöyrans tecken och mina krokus som har tittat fram eller rättare sagt försvunnit i snön.

Igår var vi hos vetten igen och tyvärr så är infektionen kvar av staffarna, så en ny dunderkur antibiotika och han måste också fortsätta med smärtstillande.

Om inte infektionen ger sig så måste ev implantatet tas bort, det är tydligen så att det brukar bli sådan här reaktion vid denna typ av operation. Vi håller tummarna att vi inte behöver öppna såret igen. Bamse är tålig han, kämpar med sin krage som han tycker är jobbig, han går fram som en plog mycket rasar här hemma när han går fram men han har fått in en viss teknik i alla fall. Han får vissa stunder utan krage med noggrann uppsikt för att få klia sig och tvätta sig ordentligt.

Det är kämpig att åka till vetten för Bamse tycker inte om det, börjar redan i bilen när vi närmare hos djurkliniken och sedan pratar han högt och mycket, har blir så uppe i varv så vi får smita in bakvägen, stackars Bamse, han tror nog att vi ska lämna honom där.

Jag har lovat lite nya bilder, de kommer snart, ska ta lite färska nu i helgen tänkte jag.



Snön virvlar ner

Idag på eftermiddagen började det SNÖA, vid 18-tiden hade vi fått, håll i er nu, hela 2 cm. Bamse och Hemmliz är överlyckliga, kör med nosarna runt i snön, vad de har längtat efter detta. Tyvärr så kommer den inte ligga kvar så länge kan jag tänka.

Bamses sår har läkt ihop bra igen bortsett från en litet hål som det rinner vätska ur, men det är nog bra att det kommer ut så det inte blir fullt inne i benet.

I helgen fick han komma ut och gå på en skogsväg, det låter enkelt och tråkigt men för Bamse just nu är det stort att få komma iväg, det är ganska jobbigt att lyfta i och ur honom i bilen men det går, allt för att han ska få komma iväg en stund.

På onsdag är det dags att åka till veterinären igen får att kolla det hela, hoppas vi slipper röntgen denna gången, Bamse blir ju så nedslagen efteråt. Vattenträning får vi nog vänta med ett tag till, vi vill inte ha mer bakslag nu.


BAKSLAG 2

Idag var vi iväg för att börja vattenträna Bamse men jag anade att det kunde bli problem för att under natten så hade såret spruckit upp och börjad rinna lite vätska ur det. Man började fundera över om det kunde vara en reaktion på implantatet eftersom Bamse har varit lite irriterad och velat komma åt och slicka sig där. Benet är lite mer svullet också än vad det brukar samt att man även mätte värmen i det och det var varmare än vad det brukar vara.

 Efter en stunds diskuterande mellan olika veterinärer så togs beslutet att benet skulle röntgas om idag, så det var bara för Bamse att få en insomningsspruta igen och sedan upp på bordet, vridas i olika vinklar. De ville ha honom på magen men det gjorde tydligen ont för han vaknade upp men somnade snabb när vi lade honom på sidan igen. Efter en nervös väntan efter svaret så kom äntligen Christophe Bujon en av Bamses veterinärer och sa att det såg bra ut och att man var nöjd med läkningen men att det troligtvis är staff-infektionen som spökar. Vi får fortsätta med medicineringen, smärt-tabl och kylpåse, korta promenader, massage och stretching men ingen vattenträning, Bamse måste bli helt fri från infektionen och såret helt läkt.

I nästa vecka på onsdag så ska tillbaks för kontroll och ev en rtg till, ja vi får se.

Veterinären som opererade Bamse heter Fredrik Danielsson, och som det står på hemsidan för djurkliniken, är Fredrik specialist i kirurgi på internationell nivå (European Specialist in Small Animal Surgery and Diplomate ECVS) vilket gör honom till en av landets mest kvalificerade veterinärkiruger och det låter tryggt tycker vi här hemma så Bamse är i trygga händer.

Sedan vi kom hem idag vid 12.30 tiden har Bamse sovet ute på altan på fällen med en filt på sig men nu vid 18-tiden så kom han in och lade sig i sin bädd och fortsatte att sova, det tar mycket på krafterna med nedsövning. Han är säkert piggare i morgon.

Dagens stora överraskning var att han hade gått ner cirka 2 kg och är nere i 49 kg nu men å andra sidan är jag inte förvånad eftersom han har ätit väldigt dåligt senaste veckan. Arbetar man inte så har man ju ingen bra aptit heller.

Lilla Hemmliz kommer lite i skymundan nu när Bamse tar så mycket tid. Idag har hon och lilla Lovis (vår kattunge) lekt. Hemmliz är så försiktig i sin lek med henne och Lovis stryker sig på Hemmliz ben och när Hemmliz ligger ner så går Lovis fram och slickar på Hemmliz nos, de är jättefina tillsammans och allt övervakas av kattmamma Ronja. Nä, nu ska jag laga pasta och falukorv och jag tror nog att det blir lite korv till vovvarna idag.


Kan vi inte få mycket snö en helg bara, snälla!

Igår hade Hemmliz roligt, hon träffade polishunden Malek som är likhund, han är 9½ år och är i tjänst fortfarande. Det som är ännu mer trevligt är att Maleks träningskompis är Drazzo som också är polishund, Drazzo kommer från samma kennel-Lappfjällens kennel som Bamse och Hemmliz ( världen är bra lite i alla fall). Vilket fall som helst så fann de varandra och hade roligt.

Igår var det sol och härligt men idag är det regn och rusk men så är det väl när våren är på väg i alla fall här i mellersta Sverige. Tittade just in på Lappfjällens hemsida och där hade de åkt släde och skidor med hundarna och det såg superhärligt ut. Mycket snö har det också, stackars Bamse och Hemmliz, de som tycker så mycket om snö nästa år får vi nog ta en semestervecka och åka till snön speciellt när vintrarna verkar bli så här snöfattiga där vi bor. Vi har en liten gård i Hälsingland där brukar det vara snö men i år har det varit snöfattigt även där annars hade vi åkt dit en sväng.

Nu inriktar vi oss på nästa vecka och då blir det 2 pass vattenträning för Bamse och det behöver han verkligen. Eftersom han inte fått rör sig nu på en mycket lång tid så har han ökat i vikt, 51 kg visar vågen nu och vi har som mål att i första hand försöka få ner honom till 45, han är ju en kraftig kille. Nu får han enbart dietfoder också, inte så roligt tycker han men det bör ge resultat nu också när han får börja röra sig lite mer. Ska skärpa oss också och ta lite mer färska bilder på vovvarna.  


SOLSKEN

Nu är det helg igen och den början med härligt solsken ute. Det går bara framåt för Bamse, såret är jättefint och han slipper nu att ha kragen. Haltar knappt när han går men vi måste ta det försiktigt. Idag blir det nog att husse och Bamse åker bort och går på en skogsväg en stund för det börjar bli väldigt tråkigt att bara vara i trädgården. Nästa vecka väntar 2 pass med vattenträning. Hemmliz har lite tråkigt eftersom Bamse inte får leka med henne men hon roar sig själv, i morse så hittade hon en pinne som hon kastade upp i luften och hoppade efter sedan skuttade hon runt och hade det roligt med pinnen, ja hon kan verkligen roa sig själv. Ska försöka ta lite bilder helgen som vi sedan kan lägga ut här.


SKÖNT

Idag har vi varit hos en specialistveterinär(ortoped) och han har kollat Bamses ben igen. Såret har läkt ihop fint men han är svullen, tydligen inget att oroa sig för i nuläget eftersom han sa att så kunde det vara en längre tid. Ingen vätska kvar men Bamse måste äta inflammationshämmande medicin minst i 10 dagar till samt smärtstillande. Bamse får börja att ta sina kvartpromenader ( 6 gånger om dagen) igen tack och lov, han har så mycket energi i sig och i nästa vecka får vi börja med vattengåträning igen. Nu håller vi tummarna att detta ska gå vägen och att det bara går framåt igen.

När man har en schäfer som har så mycket energi i sig i vanliga fall och inte får utlopp för det, ja då kan jag säga att det är tufft att hålla igen, speciellt när man har lilla Hemmliz i närheten hela tiden som försöker få Bamse att busa runt, ha ha ja det är ett helt dagsverke att hålla i ordning på dem.


RSS 2.0