Melon är gott tycker Kool`ax




Kool`ax snart 7 månader(28/4)



Snart 7 månader, vad tiden går fort och se så stor han har blivit. Han är en riktigt lurvig en med mycket bus i blicken. En av hans nuvarande bus är att ta mattes nyplanerade penseér i blomlådan, ta dem och ruska till så det blir jord över hela altan, en annan är att fortare ta sig in till katternas mat(de får mat i ett annat rum) än katterna och ta sig en gobit, rackarns vovve, han är inte katternas favorit då!!!! Han är duktig på att lära sig och gör det fort så det ser ljust ut. Pga den skadade tassen har han inte fått några långa promisar på hård mark, gissa vad det spritter i honom nu, snart så hoppas vi att han kan leva normalt igen.

AXETT 12 år idag



Idag blir Axett 12 år, hon är Bamses mamma, Hemmlizs mormor och Kool`axs moster(tror att det blir så). Hon bor med matte Åsa som ju har Lappfjällens kennel där våra hundar kommer ifrån(lite upplysningar till de som inte vet).
Vilket fall som helst så är Axett en pigg pensionär som under vintern nu har sprungit nästan ett par mil om dagen när Åsa och hennes flock har skidat runt i fjällen, jag är full av beundran över hennes prestationer!!!!Även när andra tikar har fått valpar hemma hos Åsa så har hon hjälpt till att sköta, fostra valparna. Jag har förstått att Axett beyder något extra för Åsa och med tanke på hennes meriter och alla avkommor så kan man förstå. Hon är ju också en genomtrevlig hund. Jag tycker att hon är den perfekta schäfern och jag är så glad att jag fått träffa denna vovve och att vi har fått sådana fina avkommor efter henne. Jag är så tacksam över Bamse, Hemmliz och Kool`ax för jag säger vilken härlig mentalitet de har och roliga, goa är de med. För de som inte vet så letade jag i flera år efter en bra kennel tills jag av en slump trillade in på Lappfjällens kennel och ju mer jag läste om den ju mer övertygad blev jag att här vill jag köpa min hund och så blev det, 3 gånger!!!
TACK ÅSA IGEN(det är nog den tusende gången jag säger det) FÖR DE OTROLIGT FINA VOVVAR VI HAR FÅTT FRÅN DIG, STORA KRAMEN ELLER SOM JAG SÄGER BAMSEKRAMEN.
Jag är också tacksam för att du är som du är Åsa, alltid genomtrevlig, bjuder på dig själv och din flock samt att man alltid kan fråga dig om saker när man är osäker.
SOM SAGT STORA KRAMEN IDAG GÅR TILL NORR!!
Bilden på Axett togs när jag var uppe och hämtade Hemmliz för snart 3½ år sedan.

18 April



Bjuder på en härlig bild på älskade Bamseman!



Härlig Hemmlizblick!

GLAD PÅSK



Glad Påsk och trevlig helg!

Vi tog oss en härlig promis i skogen på påskafton, 18 grader varmt och solen var framme hela dagen.

Så fick jag planera om dagen



Här ligger en trött Kool`ax efter dagens äventyr. Han har suttit med mig på akuten, Södra Djurkliniken. Upptäckte idag en spricka i trampdynan, ganska så stor, den hårda trampdynan sprucken så man blev tvungen att sy några stygn. Förstår inte hur det har gått till, han har inte gnällt till eller något liknande, bara haltat lite. Han blev nersövd så han är trött nu. Det som imponerade stort på mig var hans lugn i väntrummet, vi satt några timmar och han satt, låg, sov, tittade på andra vovvar som morrade åt honom, tittade på katter och sa inte ett ljud själv, GISSA STOLT MATTE MAN ÄR!!!!!Nu får han ta det lugnt i ett par dagar, äta lite antiinflammatorisk och ha sko på sig när han går ut.
Ja inte hade jag tänkt dagen så här men men....................

RSS 2.0