En dag förra sommaren

image49
Detta är typiskt för Hemmliz, att vara envis. Vi kastade ut pinnar till Hemmliz och Bamse. Bamses pinne drog iväg långt ut men han ville inte hämta den utan först tog Hemmliz sin egen sedan började hon leta efter Bamses och den hade verkligen dragit iväg men hon hittade den till slut. Då började hon simma ännu längre ut för att ev söka efter en till. Vi på stranden började skrika och tjoa på henne men hon simmande bara vidare, till slut hörde hon oss(vi var 4 stycken som stod och tjoade på henne) och hon vände.
Nu kan man ju tro att hon var trött när hon kom tillbaks men inte då, ville att vi skulle kasta ut igen. Så är vår lilla Hemmliz envis till tusen.

Solig fredag

Idag har det varit varmt t o m så varmt att badbaljan åkte fram för första gången i år och snacka om lycklig vovvar. Nu är tid till vetten beställt för Bamses del, vi vill ha klarsignal för att starta vattenträning igen, på onsdag ska vi dit och jag bokade även ett första träningspass på måndagen därefter, så håll tummarna nu att Bamse får komma igång ordentligt med träningen. Han måste få sätta igång med det nu får han börjar verkligen bli uttråkad.
image48
Det här var för några somrar sedan men jag tyckte det passade lite idag i alla fall.

Myspys

Hemmliz och Lovis
image47

Redan onsdag!

Nu går veckorna fort tycker vi och vi går med stormsteg mot våren och sommaren. Igår såg jag min första vitsippa, härligt.

Jag trappar ner Bamses medicin just nu och nu har han bara liten dos antibiotika men det är problem att få honom att behålla det, han spyr varje gång han får det, det kanske har blivit för mycket medicin en längre tid nu och kroppen säger väl ifrån. Vi får se hur han klarar av att vara utan.

I går var nästan hela familjen på Kårspexet på Vasan och då fick vovvarna vara ensamma i cirka 2 timmar och det gick jättebra, Bamse fixar det hela det vet vi men Hemmliz blir lite orolig att vara ensam men hon har ju Bamse hos sig. De blir bortskämda med att jag är hemma nästan jämt.

Kårspexet, det var bra denna gången också, vill man ha en skrattkväll så ska man gå på det, nästa gång är de i Mariefred den 6/6 och jag tror nog att vi också kommer att vara där. Sevärt!!!!


Lördag

Har börjat att trappat ut Bamses medicin, halverat både smärtstillande och antibiotika och det verkar gå bra. Han har blivit piggare och busigare. Idag har jag skickat in en bild till Vovve-sidan och under schäferrubriken på Bamse, bild på Hemmliz ska jag också skicka in men jag har inte riktgit hittat någon bra ännu.
Dagen har väl inte varit så rolig för hundarna för jag har varit ute och handlat, husse meckar med sin motorcykel och ungarna är i väg på sitt men Bamse och Hemmilz har varit ute nästan hela dagen i trädgården och sysselsatt sig själva med att busa omkring då och då men just nu ligger de på utealtan och kollar på fåglar. Det blir en kvällstur senare för dem.
Fåglarna förresten de har full sysselsättning att hämta hundhår som jag sätter upp i träden till dem och de kommer säkert vara många små fågelungar som kommer få en skön bädd av Bamse och Hemmlizhår.

Malin Skriver

Nu har jag fixat om sidan lite, blev det fint?
Jag ska försöka göra så att ni som besöker denna sida kan klicka er vidare och se en massa fina bilder på våra underbara fyrbenta vänner.
Tills dess, God Natt och ha det bra!


Äntligen

Nu har såret slutit sig på Bamses ben och nu hoppas vi att det blir så i fortsättningsvis. Pratade med vetten idag och vi var överens om att hålla låg profil, vi fortsätter med antibiotika, smärtstillande men att vi ökar hans promenader och nu får vi gå i skogen med honom gärna där det är lite ojämnt så han får lyfta benet lite mera än vad han har gjort hitintills. Härligt!!!!!

Så i slutet av nästa vecka bokar vi in ett vattenpass för att se hur det går. Vi verkligen längtar att komma igång med allt men som sagt vi måste skynda långsamt.

Hemmliz försöker få igång Bamse med lekar och visst Bamse hakar på men man blir lite nervös när han börjar skutta omkring, oj det är så mycket som spritter i honom nu, har verkligen fått hålla igen en längre tid nu. Hemmliz är i alla fall tålig. Idag ska hon ut och springa med Micke( äldsta sonen) och det gillar hon. Hon måste ju hålla sina höfter igång med att har en bra uppbyggnad av muskler runt höfterna eftersom de inte är så bra. Sist vi röntgade dem så var vetten mycket nöjd med hennes fina muskler så det är bara att hålla igång, ha ha det är inget problem med det när det gäller henne i alla fall, vilket fart det är på henne, jämt kan man ju säga.

Man gör allt för sina kära fyrfotade vänner och de ger så mycket tillbaka.


Gamla bilder.. ( Malin skriver)

Satt och tittade igenom en massa gamla bilder på både Hemmliz och Bamse och tänkte dela med mig lite. Att titta på dessa busar gör att man blir glad.

 Hemmliz påväg till sitt nya hem. ( bilden tagen utanför Kirunas flygplats)
 Bamse undersöker den nya familjemedlemmen lite närmare.
 Hemmliz ligger ombäddad
 Bland de finaste bilden vi har på Hemmliz, visst är den bara för härlig?!
 Underbar bild
 Ståtlig och vacker!
 Som han kämpade med den här och se så han njuter!
 En snögubbe?!,,, nä det var visst lilla Hemmliz.
 En fundersam Bamse.
 Bamse njuter i snön.
 seupp,, här kommer Hemmliz
 Bamses egna däck.
 Hemmliz filosoferar bland rosorna.


Det var de bilderna jag tänkte bjuda på idag. Ska försöka leta rätt på bilderna då Bamse var liten för tro det eller ej så har han varit liten han med hehe.
God Natt


RSS 2.0