BAKSLAG 2

Idag var vi iväg för att börja vattenträna Bamse men jag anade att det kunde bli problem för att under natten så hade såret spruckit upp och börjad rinna lite vätska ur det. Man började fundera över om det kunde vara en reaktion på implantatet eftersom Bamse har varit lite irriterad och velat komma åt och slicka sig där. Benet är lite mer svullet också än vad det brukar samt att man även mätte värmen i det och det var varmare än vad det brukar vara.

 Efter en stunds diskuterande mellan olika veterinärer så togs beslutet att benet skulle röntgas om idag, så det var bara för Bamse att få en insomningsspruta igen och sedan upp på bordet, vridas i olika vinklar. De ville ha honom på magen men det gjorde tydligen ont för han vaknade upp men somnade snabb när vi lade honom på sidan igen. Efter en nervös väntan efter svaret så kom äntligen Christophe Bujon en av Bamses veterinärer och sa att det såg bra ut och att man var nöjd med läkningen men att det troligtvis är staff-infektionen som spökar. Vi får fortsätta med medicineringen, smärt-tabl och kylpåse, korta promenader, massage och stretching men ingen vattenträning, Bamse måste bli helt fri från infektionen och såret helt läkt.

I nästa vecka på onsdag så ska tillbaks för kontroll och ev en rtg till, ja vi får se.

Veterinären som opererade Bamse heter Fredrik Danielsson, och som det står på hemsidan för djurkliniken, är Fredrik specialist i kirurgi på internationell nivå (European Specialist in Small Animal Surgery and Diplomate ECVS) vilket gör honom till en av landets mest kvalificerade veterinärkiruger och det låter tryggt tycker vi här hemma så Bamse är i trygga händer.

Sedan vi kom hem idag vid 12.30 tiden har Bamse sovet ute på altan på fällen med en filt på sig men nu vid 18-tiden så kom han in och lade sig i sin bädd och fortsatte att sova, det tar mycket på krafterna med nedsövning. Han är säkert piggare i morgon.

Dagens stora överraskning var att han hade gått ner cirka 2 kg och är nere i 49 kg nu men å andra sidan är jag inte förvånad eftersom han har ätit väldigt dåligt senaste veckan. Arbetar man inte så har man ju ingen bra aptit heller.

Lilla Hemmliz kommer lite i skymundan nu när Bamse tar så mycket tid. Idag har hon och lilla Lovis (vår kattunge) lekt. Hemmliz är så försiktig i sin lek med henne och Lovis stryker sig på Hemmliz ben och när Hemmliz ligger ner så går Lovis fram och slickar på Hemmliz nos, de är jättefina tillsammans och allt övervakas av kattmamma Ronja. Nä, nu ska jag laga pasta och falukorv och jag tror nog att det blir lite korv till vovvarna idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0