Hallo Igen

Nu ska vi bli bättre på att uppdatera denna sida om våra hundar, vilka de är ska vi kanske berätta om: det är Lappfjällens Cpex men han kallas för Bamse för han är en riktig härlig björn och så har vi lilla Lappfjällens Hemmliz vilken Bamse är farbror till. Bamse är 5 år och Hemmliz är 2 år.

Bägge kommer då från en kennel högt upp i vårt land nämligen Kiruna, varför har vi då sökt oss så långt upp för att köpa oss hundar, jo för att vi letade länge ja vi kan säga år efter en bra kennel som föder upp sunda schäfrar och till sist hamnade vi på Lappfjällens kennel och fick se underbara hundar och just då fanns det valpar och vi var ute efter långhåriga schäfrar ( ibland så kan det vara ett par stycken långhåriga i en kull med normalpälsade föräldrapar), uppfödaren Åsa hade en som skulle passa oss nämligen Bamse och det har vi inte ångrat en sekund. Efter några år så kände vi suget efter en till och just då fanns det en kull hos Åsa och "lilla" Hemmliz blev vår och det har vi inte heller ångrat, hon är så härligt egen med alla sina påhitt.

Här nedan så ser ni Bamse och Hemmliz som riktigt små och så här ser de ut nu.

image15

Måste även berätta att vår familj även består av en katt som heter Ronja hon blir 13 år i år, hon är innekatt. Hon är den som bestämmer över hundarna vilket de ibland har svårt att ta men i stort så fungerar det bra. Ibland kan de vara helt hopplösa på att när de kämpar om rangen i familjen, fräser och skäller på varandra men helt plötsligt kan det sitta bredvid varandra och se helt nöjda ut. Tillbaka till Ronja då, som sagt hon är innekatt men försöker smita ut ibland men kommer snällt tillbaka efter ett par timmar så gjorde hon även i höstas hmm hon var i början av ett löp men denna gång var hon borta i nästan 3 dagar. Efter en tid så tyckte vi att hon blev lite rund men samtidigt så åt hon väldigt mycket, ja men sedan när det började röra sig i magen då visste vi vad klockan var slagen så natten mellan 25 och 26 december så tittade denna lilla varelse ut:




Ja det blev bara en som tur var och självklart behåller vi henne för nu efter 3 veckor, visade det sig att det är en liten kattflicka( det är väldigt svårt att avgöra när de är så små) och det blev veterinären som fick avgöra det, den lilla hade fått ögoninflammation så då passade vi på att få en expert att avgöra det. Hon är så underbart söt och håller på att upptäcka världen nu.

Bamse bryr sig inte om henne nu men däremot Hemmliz som tycker att det är jättespännande med denna lilla varelse som piper då och då men Ronja släpper inte de närmare än ett par meter ännu men det kommer säkert bli bättre senare. Ronja är en jätteduktig mamma trots att hon är till åren. Så här ser den lilla ut nu och så här ser Ronja ut, fina eller hur.

image16


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0